Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie da sie zarobic hahaha da sie tylko na takim z Niemiec. Kiedys norska rocznego passata kombi przywiozlem bo lubia folkevogna i 30 000 skasowalem czystego zysku rok temu. A potem juz sie niebawilem w to bo na koniec swiata mnie wynioslo. Pozatym niecierpie robic za sprzedawce musialbym jakiegos fircyka do tego zatrudnic zeby do ludzi sie usmiechal i ladne miny robil zachwalajac pojazd.

A jesli ktos chce miec prawdziwy samochod z 500 KM+ to tylko zaplacic MVA 25 % i jezdzic na czerwonych tablicach 250 NOK za dzien kiedy sie chce pojezdzic i nieplaci sie engangsavgiftu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Ta a po czerwone tablice autobusem
To ci byłby szpan, laski by cie pierwsze w autobusie zobaczyly
A po godzinie super fura
I na jakiego grzyba ci auto co ma 500KM?
90 h max w regionie co ty mieszkasz
A na urlop raz do roku to sobie wole z wypożyczalni merca wziąć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Grzegorz Bulhak
(privatimport)
Wiking
Dlaczego z Niemiec ?

Nie ma znaczenia kraj pochodzenia, mozna i z Usa sciagac.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
privatimport napisał:Przykladowo 2 tyg temu sciagalem bmw E61 530 z silnikiem 231hk 2006r i cena koncowa po oplatach to 180.000tys koron . Full wyposazenie, pelen fabryczny M pakiet , Heads Up Display, itd.
WEŹ I SIĘ NIE OŚMIESZAJ ....!!! .
BMW I W DODATKU SZROT Z 06 ROKU ... ZA 180 TYS ... !!! ha ha HA ... - dobre dla młodych wioskowych cebulaków ...!!! .
TEŻ Mi rewelacja ...!
za taką kwotę , przy odrobinie cierpliwości , to Tu bez problemu , można kupić TRZY VW Sharan z 06 .
Też Full wypas z PRAWDZIWYM SERWISEM ... A nie naciąganym ... Z gebelsowa ...! .
---
Chcesz być wiarygodny , to podaj końcową cenę ... Full Nówki z Polskiego lub Czeskiego Salonu Skody Yeti już po rejestracji Tu w Norge ! / + twoja prowizja / np. tegoroczny rocznik ... !!! .
Ceny trzech serwisowych salonów ogólnie dostępne w Necie ...!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nowki taniej sprowadzic sie nie da tylko mozliwe uzywane. A co do 2006stego roku to uwierz ze pozadny woz z 500 KM wlasnie z tego rocznika robi takie wrazenie jakiego i 10 Sharanow czy Skod niezrobi. Tyle ze ten woz to 250 000 NOK kosztuje ale w Niemczech i bez avgiftu a nie 180 000 w Norwegii

A co do Norwegii to tu mi szpan niepotrzebny tu sobie czasem chce pojezdzic i dobrze przyspieszyc. Szpan zaczyna sie gdy sie przekroczy granice i spowrotem dokreci z bagaznika polskie tablice a potem dotrze do Polski. W Norwegii to kazdy oljebrønnarbeider se latwo odlozy na woz za 1 mln NOK+ z avgiftem. Ale za to w Polsce to robi juz jakies wrazenie chociaz nie az takie jak to dziennikarzyny opisuja

A chwilowo to mam na norweskich tablicach pojazd tez dosc fajny i tez z 2006stego (jakos ten rok sie powtarza) ale tylko 326 KM ma a na A8mke to troche malo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Nowki taniej sprowadzic sie nie da tylko mozliwe uzywane. A co do 2006stego roku to uwierz ze pozadny woz z 500 KM wlasnie z tego rocznika robi takie wrazenie jakiego i 10 Sharanow czy Skod niezrobi. Tyle ze ten woz to 250 000 NOK kosztuje ale w Niemczech i bez avgiftu a nie 180 000 w Norwegii

A co do Norwegii to tu mi szpan niepotrzebny tu sobie czasem chce pojezdzic i dobrze przyspieszyc. Szpan zaczyna sie gdy sie przekroczy granice i spowrotem dokreci z bagaznika polskie tablice a potem dotrze do Polski. W Norwegii to kazdy oljebrønnarbeider se latwo odlozy na woz za 1 mln NOK+ z avgiftem. Ale za to w Polsce to robi juz jakies wrazenie chociaz nie az takie jak to dziennikarzyny opisuja

A chwilowo to mam na norweskich tablicach pojazd tez dosc fajny i tez z 2006stego (jakos ten rok sie powtarza) ale tylko 326 KM ma a na A8mke to troche malo.
jak diesel to i tak pyta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Grzegorz Bulhak
(privatimport)
Wiking
Tutaj nie chodzi o to co komu sie podoba i dla kogo co jest szrotem, chodzi o to ,ze nie jest prawda to ,ze 90% aut nie oplaca sie sciagac do No.

Ja swojej wiarygodnosci nie mam zamiaru nikomu tu na forum udowadniac, jak ktos bedzie chcial sciagnac samochod to moga pomoc i doradzic jak postepowac by oplaty byly jak najkorzystniejsze.

Dla jednego bmw z 2006 roku jest szrotem dla innego nowa skoda lub vw jest juz szrotem.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Fakt faktem nowa skoda i VW sa szrotem chyba ze Phaeton ale ciezkie to i marnie przyspiesza.... i oplaca sie sciagac z Niemiec tylko trzeba miec jakiegos norska fircyka do sprzedawania.

Kurde nie moja wina ze Diesla tylko chcieli kupic a teraz mi go "scedowali" do jezdzenia bo nieudany import pol rocznego Volva XC60 215 KM skonczyl jako ich pojazd bo moja matka lubi SUVy LOL A nieudany bo niezgodzili sie na 10 000 NOK zysku jak na passacie bylo 30 000 a juz kupujacy chcial kupowac.... zysk to przeciez zysk ale chyba sami chcieli SUVa. A klekota juz w 2014 zamieniam na potrojne turbo na benzynie BMW Alpina B7 z 2009tego lub S-klasa z 2006tego S65 AMG z 612 KM tyle ze jest tylko wersja long a long mi sie tylne drzwi niepodobaja. Oczywiscie na polskich tablicach na urlop i na czerwonych tutaj inaczej avgift by doprowadzil mnie do ruiny haha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Grzegorz Bulhak
(privatimport)
Wiking
niekoniecznie......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:

Jestem człowiekiem Starej Daty i auto ... jest Dla Mnie ... a nie Ja dla auta ...!
---
Jaki jest sens // POZA SZPANEM// - sprowadzać drogie i MOCNE auto do Norge ... skoro tu dozwolona szybkość max jak na razie to tylko 110km/t ...
BEZSENS ... i strata forsy ...
---
To dokładnie tak samo ... jak Kupić FUL wypas Kompa za 20000 -Nok !!!

Tylko po to by pisać durnowate Posty na MN ... ponieważ nie ma się ŻADNEJ WIEDZY praktycznej by można było wykorzystać MOC i umiejętności techniczne tego Kompa ...!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok